Opleidingen


De eisen die de overheid aan modelvliegers stelt worden elk jaar groter.
Daarom stelt de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart, waar de leden van de  RCMA lid van zijn, verplicht dat alle zelfstandig vliegende modelvliegers in het bezit moeten zijn van een modelvliegbrevet.
De RCMA speelt daar serieus op in door ervoor te zorgen dat de leden die nog geen brevet hebben een goede opleiding krijgen (bestaande brevethouders die hun vaardigheden willen vergroten kunnen hier ook aan meedoen).
De RCMA heeft een goede naam op het gebied van de opleiding van nieuwe vliegers. Onze club beschikt over voldoende actieve en vooral ook deskundige instructeurs.
Vlieglessen worden gegeven in de periode van 1 april tot en met 30 september. Wekelijks zijn er dan afzonderlijke opleidingssessies voor vliegers van:
- multirotors en heli’s op maandagavond en
- vleugelmodellen op dinsdagavond.
In principe wordt dan alleen door leerlingen gevlogen en niet door andere leden.
Er is dus veel tijd per individuele leerling om relaxed te kunnen lessen.
In het begin vindt dat “aan de kabel” plaats. Dat wil zeggen met een dubbele bediening. De zender van de leerling wordt met een kabel verbonden aan de zender van de instructeur, zodat deze wanneer nodig kan ingrijpen (vergelijk dit met de situatie in een lesauto).
Voor degene die vooraf wil proeven aan het besturen van een modelvliegtuig doen wij ons best om geheel vrijblijvend een proefles te krijgen met onze clubkist of club-multirotor.
Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. 

E-mailen
Map
Info