Vliegen


Modelvliegen is geen kinderspel. Het is een sport waar technische kennis en feeling, reactie- en doorzettingsvermogen alsmede interesse voor de luchtvaart bij elkaar komen.

Het is vooral een technische sport. De radiobesturing vergt veel inzicht in elektronica. Dat zal in het begin wennen zijn maar dat is zeker te leren. Dat bewijzen duizenden modelvliegers over de hele wereld.
Maar ook de aandrijving van modellen is een wetenschap op zich. B.v. het snel starten en goed lopen van de soms lastig af te stellen brandstofmotoren. En welke diameter propeller gebruik je om meer trekkracht te krijgen of het bereiken van een hogere snelheid?

Gemakkelijker, schoner en stiller zijn echter de tegenwoordig steeds vaker gebruikte elektromotoren.
Ook de modellen moeten afgesteld worden. Het zwaartepunt, de roeren enz.
Modelvliegen is geen eenvoudige sport maar dat is juist de kick voor alle liefhebbers. Wanneer je een oplossing gevonden hebt geeft dat veel voldoening. Dat kunnen alle modelvliegers beamen.

Het vliegen zelf moet natuurlijk geleerd worden, dat staat buiten kijf. En dat is ook niet altijd gemakkelijk. Zelfs sommige (oud) piloten zeggen dat modelvliegen in zekere zin lastiger is omdat je niet voelt wat het vliegtuig doet.

E-mailen
Map
Info