De Radio Controlled Modelvliegclub Assen (RCMA)  is sinds 1977 een niet weg te denken modelvliegclub voor Assen en verre omgeving.

Het is een veelzijdige modelvliegclub. Natuurlijk is er binnen de club een groot aantal leden met vleugelmodellen. Onder hen doen veel leden aan DLG-vliegen (Discus Launch Glider), een zeer spectaculaire tak van modelvliegsport. Ook hebben wij natuurlijk heli’s.

Maar daarnaast is de RCMA ook bijzonder actief binnen de “nieuwe modelvliegerij”, te weten de drones e.a. multirotors. Bij ons bestaat veel kennis op het gebied van de techniek van en regels omtrent het veilig vliegen met drones e.d.

 's Zomers wordt er met name op maandagavond veel gevlogen, dat is een beetje onze vaste vliegavond. Ook dinsdagavond is er altijd veel te doen want dat is onze vaste instructieavond voor vleugelmodellen.Trouwens, je mag  als clublid in principe élke middag en avond vliegen, 7 dagen in de week. Wel zijn er enkele restricties. Want voorop staat dat de RCMA een serieuze en betrouwbare partner wil zijn voor alle instanties en personen waar zij mee te maken heeft, zoals omwonenden, overheden, luchtvaartinstanties e.d. 

Gedurende de winterperiode wordt er in de maanden december, januari en februari niet gevlogen. In plaats daarvan streeft de RCMA elk jaar naar de organisatie van een interessant en leerzaam winterprogramma.

Er is binnen onze club sprake van een zeer goede sfeer; kenmerkend zijn de collegialiteit en wederzijdse behulpzaamheid.

De veiligheid van onze leden, maar zeker ook van toeschouwers en anderen, staat bij onze club in een hoog vaandel. Landelijk zijn daar reglementen voor gemaakt door o.a. de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart. Onze club is daar lid van en heeft richtlijnen die daaraan voldoen. Zo worden alle modellen voor ze op ons vliegveld mogen vliegen vooraf gekeurd.

Hoogtepunten van het jaar zijn de evenementen die de club organiseert. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de AGENDA.

  

Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op.