2e Clubwedstrijd Mini DLG (8 september 2018).

DLG betekent Discus Launch Glider. Oftewel een zweefvliegtuig dat door de vlieger met een discusworp de lucht in geworpen wordt. Dit is zeer spectaculair om te zien, want door kracht en met name werptechniek van de vlieger kan het vliegtuig een enorme hoogte bereiken. Daarna wordt het model radiografisch bestuurd om zo lang mogelijk in de lucht te blijven en volgens de regels op de juiste plek te landen.DLG betekent Discus Launch Glider. Oftewel een zweefvliegtuig dat door de vlieger met een discusworp de lucht in geworpen wordt. Dit is zeer spectaculair om te zien, want door kracht en met name werptechniek van de vlieger kan het vliegtuig een enorme hoogte bereiken. Daarna wordt het model radiografisch bestuurd om zo lang mogelijk in de lucht te blijven en volgens de regels op de juiste plek te landen.

Tijdens deze wedstrijd vliegen we om de clubkampioenschappen DLG.

 

2e Clubwedstrijd Tomaatvliegen (zaterdag 29 september 2018).

Tijdens deze wedstrijd wordt boven op de modellen een houdertje bevestigd, waarin tijdens de vlucht een tomaat wordt meegenomen. Het is daarna de bedoeling om de tomaat op een bepaald doel te droppen. Degene die gedurende enkele vluchten zijn tomaat het dichtst bij dat doel dropt is winnaar. Erg spectaculair en vaak hilarisch om mee te maken.

Spectaculair is ook de tijdens deze wedstrijd gehouden en door onze club zelf ontworpen competitie tomaatvliegen voor de steeds groter wordende groep multirotor- en heli-vliegers.